Gemeente Boechout
Gemeente Boechout
17 jul. 2022

Mobiliteit K. Sterckxplein - Wat vind jij?

Voor de verkeerssituatie rond het plein zijn er verschillende mogelijkheden:

  • K Sterckxstraat langs de oostkant (blauw): de rijweg versmallen, het voetpad behouden, eventueel een berm tussen de straat en het voetpad, aan deze zijde ook de parkeervakken voorzien
  • K Sterckxstraat langs de zuidkant (geel): belangrijk om garages te bereiken, rijweg met beperkte breedte, ingericht met karakter van plein/plateau
  • K Sterckxstraat langs de westkant (groen): inrichten als tuinstraat (met waterdoorlaatbare materialen en gras), eventueel doodlopend maken
  • Guido Gezellestraat langs de noordkant (rood): eventueel versmalde rijbaan met beurtelings passeren

Enkele vragen hierbij:

  • Moeten we de K. Sterckxstraat langs de westkant (groen) inrichten als woonerf of tuinstraat (zie voorbeeld in bijlage)? En moet deze kant van de straat doodlopend worden?
  • Moeten we de rijbaan in de G. Gezellestraat (rood) versmallen?
  • Moeten we de rijbaan ter hoogte van de zebrapaden versmallen? Dit werkt snelheidsremmend en voetgangers kunnen zo op een kortere afstand de baan oversteken (zie voorbeeld in bijlage).

Wat vind jij? Heb je zelf suggesties? Laat het hieronder weten!

Om een voorbeeld te geven van wat er kan, werden al drie mogelijke herinrichtingen uitgetekend. Je vindt de schetsen in de bijlage. Welke schets heeft jouw voorkeur?

Dit bericht en de reacties erop zijn zichtbaar in 1 buurten en op het publiek inspraakplatform

Bedankt voor je stem

Schets 1: De K. Sterckxstraat wordt aan de westkant (groen) versmald en wordt enkelrichting. De G. Gezellestraat (rood) wordt een beetje versmald en blijft dubbelrichting (beurtelings kruisen).
Schets 2: De K. Sterckxstraat blijft aan de westkant (groen) dubbelrichting, maar wordt doodlopend. De G. Gezellestraat (rood) wordt versmald en blijft dubbelrichting (beurtelings kruisen).
Schets 3: De K. Sterckxstraat blijft aan de westkant (groen) dubbelrichting, maar wordt doodlopend. De G. Gezellestraat (rood) wordt niet versmald.
23 stemmen
Dit maakt deel uit van
folder Project
Herinrichting Kardinaal Sterckxplein

De gemeente wil het pleintje in de Kardinaal Sterckxstraat opknappen. Dit is een volgende stap om de wijk aangenamer te maken.

Wat vind jij?

Er zijn al een aantal ideeën voor de herinrichting van het pleintje en de wijk, maar er ligt nog niets …

Lees meer
arrow_upward