Gemeente Boechout
Gemeente Boechout
17 mrt. 2021

Ruimte voor Boechout en Vremde: Denk mee na over landschappelijk, levendig en karakteristiek Boechout!

Hoe zien Boechout en Vremde er over 10 jaar uit? Om de toekomst van het ruimtelijk beleid te bepalen, doen we beroep op de Boechoutenaar. Want samen bouwen we aan onze gemeente van morgen.

Het participatieproject zal in drie fases verlopen: eerst stellen we de toekomstvisie voor aan de hand van een reeks buurtpeilingen, vervolgens nodigen we een representatieve groep Boechoutenaren uit om deel te nemen aan een enquête en ten slotte organiseren we een wereldcafé.

Er zijn drie thema’s waarover we de komende weken tien buurtpeilingen lanceren.

  • Landschappelijk Boechout/Vremde: Om het groene en open karakter van onze gemeente te bewaren, moeten compromissen worden gemaakt. Hoe ver wil jij als burger hierin gaan? Welke toegevingen vind jij aanvaardbaar?

  • Levendig Boechout/Vremde: Als inwoner wil je natuurlijk optimaal genieten van het rijke verenigingsleven, horeca, cultuur- en sportaccommodatie, en andere dorpsdiensten. Daarom onderzoeken we welke functies op welke locatie passen en hoe je ze bereikt. Zijn er genoeg in de buurt? Wordt de kwaliteit van de leefomgeving gerespecteerd?

  • Karakteristiek Boechout/Vremde: Nieuwe ontwikkelingen moeten identiteit, erfgoed en kwaliteit van Boechout en Vremde behouden of versterken. Wat bepaalt voor jou het uitzicht van onze gemeente? Wat typeert onze gemeente?

Vanaf dinsdag 16 maart nemen we jullie mee in dit ruimtelijk verhaal van Boechout. De komende vijf weken vuren we 10 peilingen op jullie af, waarmee we jullie uitnodigen om mee na te denken over de toekomstvisie voor Boechout en Vremde.

Dit project is toegankelijk via Hoplr en het publiek inspraakplatform van de gemeente: https://participatie.boechout.be/. Reacties over de twee platformen worden samengevoegd en zijn dus op beide plaatsen raadpleegbaar. De volledige visienota lezen? Je vindt ze op onze website.

Dit bericht en de reacties erop zijn zichtbaar in 3 buurten
Leuk
23
Bedankt
6
Dit maakt deel uit van
folder Project
Ruimte voor Boechout en Vremde

Het gehele participatieproject bestaat uit drie fases: een reeks buurtpeilingen, een enquête bij een willekeurige steekproef en ten slotte een wereldcafé.

Alle inwoners van Boechout en Vremde kunnen deelnemen aan de eerste fase. Daarbij lanceren w…

Lees meer